Update na Singapore
Door: Jeroen
Blijf op de hoogte en volg Jeroen
11 Augustus 2009 | Sri Lanka, Colombo
Vanochtend hebben we een klein praatje gekregen over de golf van Aden. Wat er allemaal op slot moet en wat we voor wapens aanboord hebben. Zoals: twistlocks (sjormateriaal), flairs en brandslangen. Het is niet veel maar het is maar om ze van boord te houden! Wat wil je er tegen doen als ze aanboord zijn met wapens? In het e-mail programma staat een map met tips (ook van andere schepen). Die hadden bijvoorbeeld zelf Molotofcoctails gemaakt :). Als het goed is varen we 16/08 de golf van Aden binnen. Het is 1500 mijl dit duurt ongeveer 2 dagen. Van te voren moeten we ons opgeven bij de Marine schepen en nog wat instanties. Het zal allemaal wel goedkomen. We moeten er toch langs.
Het leven aanboord is wel even wennen. Je ziet elkaar de hele dag. Zo ziet een dag aanboord eruit: Ik sta 's ochtends om 7 uur op. Van half 8 tot 8 ontbijt en om 8 uur in de Machinekamer. Dan om 10 uur koffie op de brug. Om half 1 een drie gangen menu en meestal rond kwart over 1 weer beneden. Dan om 3 uur drinken de machinisten koffie in de MK en de stuurlui op de brug. Dan ga ik aan mijn takenboek en de rest werkt tot 5 uur. Om half 6 brood met wat warms. Dan om 8 uur nog koffie op de brug en meestal kijken we om 9 uur een filmpje. Rond 11 uur kruip ik dan mijn bedje in. De stuurlui lopen 24 uurs wacht dus die hebben ieder hun eigen wacht. De matrozen eten apart en dat is een half uur voor ons.
Hopelijk jullie weer iets wijzer gemaakt en mocht er iemand iets willen weten dan hoor ik dat graag.
11 Augustus 2009 - 17:37
Robert:
Hey Ouwe!
Goed om te horen dat het allemaal op rolletjes gaat.. Ik zag op m'n verjaardag aan je denken als je de golf binnen vaart!
Keep up the good work!
Roberto -
11 Augustus 2009 - 19:56
Mama:
Hoi schat, fijn dat alles goed gaat. Had je vandaag gemaild, maar krijg deze steeds terug.
Zal AK van de week bellen om te vragen wat ik fout doe, maar ik weet nu dat het je goed gaat.
Groetjes, liefs en een dikke kus van ons allen.
mama -
12 Augustus 2009 - 16:47
Alexandra:
hee:D
Ik kwam op vakantie een boot van wagenborg tegen:O dus ik vet zwaaien naar de bemanning en toen bedacht ik me pas dat jij niet op die boot zat:p haha.
Ben blij dat het je goed gaat en dat je af en toe een update geeft;)
Veel succes met de piraten, maar het zal wel goedkomen;)!
Vaar ze! -
12 Augustus 2009 - 19:16
Ivo:
Heey Gozer,
Leuk al die verhalen en ervaringen te lezen. Sommige dingen zeggen met niet heel veel ghehe :P maar t klinkt wel interessant.
Fijn dat jullie brandslangen aan boord hebben, dan kun je die vlegels ;) een lesje leren haha.
In elk geval nog heel veel plezier en een goeie tijd. Spreek je snel weer.
Groeten Ivo -
13 Augustus 2009 - 10:53
Ben De Bekker:
Jeroen ik lees je verslag op de laptop van Loes op de camping in Frankrijk. Leuk te horen dat het je goed gaat. En wat die kapers betreft zou ik me niet te druk maken, gewoon frietvet van de kok werkt snel en brand lekker lang in en je kunt ze later herkennen tenminste als ze al niet aangebrand zijn. Links in mijn beeld staat dat je nog 140 dagen weg bent gedeeld door 7 is 20 weken oftewel een halve zwangerschap, en dat gaat volgens de dames ook als een raket voorbij. Nou wij gaan zondag weer richting Oss en vanaf woensdag starten wij ook weer ons dagelijks leventje. Weer mooi geweest en gelukkig hebben we hier in Frankrijk echt zomer gehad dus kunnen we er weer tegen. Groetjes van Noor en mij en we lezen je berichten vanzelf weer. hadoeoeoeoeo, Ben.